asd
25 C
Vinkovci
Subota, 20 srpnja, 2024.
NaslovnaAktualnoMinistarstvo će sufinacirati timove medicinske pomoći u turističkim odredištima

Ministarstvo će sufinacirati timove medicinske pomoći u turističkim odredištima

- Oglas -

ZAGREB, Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkim odredištima ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna. Riječ je o dugogodišnjem projektu Ministarstva kojem je cilj podići razinu medicinske usluge tijekom ljetnih mjeseci i osigurati medicinsku skrb stranim turistima i građanima Hrvatske u turističkim odredištima u priobalju te posebno na otocima, kao i na području glavnih prometnih pravaca.

„Sigurnost je važan faktor pri odabiru destinacije stoga veliku pozornost posvećujemo sigurnosnim aspektima boravka naših gostiju u Hrvatskoj. Ministarstvo turizma i sporta sufinancira timove medicinske pomoći, Hrvatsku gorsku službu spašavanja i Crveni križ te surađuje s Ministarstvom unutarnjih poslova na projektu „Sigurna turistička destinacija“.  Ovom prilikom zahvaljujem svima na trudu koji ulažu u očuvanje sigurnosti turista, ali i domaćeg stanovništva“, rekla je Brnjac.  

Od 2008. godine, od kada se provodi Projekt sufinanciranja dodatnih timova medicinske pomoći, Ministarstvo turizma i sporta je, zaključno s ovom godinom, izdvojilo 23,4 milijuna kuna za pružanje adekvatne medicinske pomoći turistima i domicilnom stanovništvu u županijama s najvećim udjelom broja turista u ukupnom broju turista tijekom četiri vršna mjeseca. Riječ je o sredstvima koja su namijenjena sufinanciranju troškova plaća liječnika, medicinskih sestara/tehničara te troškova sanitetskog materijala u razdoblju od lipnja do rujna.

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -