asd
25 C
Vinkovci
Petak, 19 srpnja, 2024.
NaslovnaAktualnoU travnju se održava drugi Ilok Walk&Wine – jedinstvena manifestacija koja spaja...

U travnju se održava drugi Ilok Walk&Wine – jedinstvena manifestacija koja spaja vrhunska vina, gastro ponudu i predivan krajolik Fruške gore

- Oglas -

Sredina travnja postala je nezamisliva bez ove jedinstvene šetnje vinogradima i šumom s čašom u ruci.

Od 19. do 21. travnja vikend je kada ljubitelji vina i gastronomije imaju priliku za nezaboravno iskustvo u srcu Srijema, točnije na obroncima Fruške gore. Na čak dvije staze duge gotovo 14 i 12 kilometara koje vode kroz pitoreskne obronke i stare iločke puteve očekuje ih istinsko zadovoljstvo za sva osjetila.

Jedinstveni ugođaj šetnje kroz najljepše vinograde s čašom vina u ruci, posjet priznatim vinarijama i podrumima koji čuvaju neke od najpoznatijih sorti vina, stanice s bogatom ponudom srijemskih delicija, dobro društvo i vodiči iz HPD Liska iz Iloka te večernje opuštanje uz koncert benda „Posegana“ u atriju dvorca Odescalchi – sve to spojeno je u sada već prepoznatoj i rado posjećenoj manifestaciji Ilok Walk&Wine. Ovaj dvodnevni događaj nudi dvije rute pješačenja, a prilagođen je za sve razine kondicije. Jer, naravno, vino se pije polako, a to će vam potvrditi i na svakoj od 15 stanica, odnosno vinarija.

Start je predviđen u jutarnjim satima u Starom podrumu gdje će svi sudionici dobiti potrebne upute te krenuti u nezaboravnu avanturu, a kući će ponijeti pokoju butelju finog vina i najljepše fotografije ovog jedinstvenog krajolika.

Područje istočnog Srijema vrlo je atraktivno u ovo doba godine, mogli bismo reći čak i čarobno kada su polja i njive u cvatu, a nepregledni vinogradi u pupanju. Manifestacija je zamišljena za sve posjetitelje koji požele odmak od gradske vreve, koji žele doživjeti prirodu u svim bojama proljeća te uživati u odličnim vinima naših vinara – poručio je predsjednik udruge Posjeti Ilok koja je ujedno i organizator. Staze prolaze kroz vinograde, šumu, poznate vinarije, ali i jezgrom stoljetnog grada što nudi svim posjetiteljima pravi turistički vikend. Prošle godine smo imali preko 200 sudionika, a ove godine očekujemo još veći broj prijavljenih. – dodao je Ivan Ripić te pozvao sve u Ilok.

Kotizacije za sudjelovanje u ovom rekreativno-gastronomskom doživljaju su krenule, a sve informacije objavljene su na FB stranici Posjeti Ilok gdje možete pratiti i sve novosti, a prijave se vrše preko obrasca www.bit.ly/ilokwalkwine. U nastavku vam donosimo i službeni program.

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -