Portal HrTurizam.hr na popisu 75 najinovativnijih svjetskih organizacija u turizmu

Foto:

VINKOVCI, Vinkovački turistički portal HrTurizam.hr uvršten je na popis 75 najinovativnijih organizacija u turizmu, iza kojeg stoji i Svjetska turistička organizacija, a priznanje je još dobio i Institut za turizam, izvijestili su iz HrTurizma.

“Biti među najboljima na svijetu je velika čast i privilegija, ali i obveza. Zahvaljujem se stručnoj javnosti, kao i organizatorima, koja je upravo portal HrTurizam.hr uvrstila na popis svjetskih najinovativnijih organizacija u turističkoj politici 2021. Čestitam i Institutu za turizam koji je također na popisu uz HrTurizam.hr te Hrvatska na ovoj listi ima dva predstavnika među 75 najinovativnijih na svijetu. Ovo je veliko priznanje za naš turizam. U našem turizmu postoje razni izazovi na terenu, od produženja turističke sezone, održivog i strateškog razvoja turističkih destinacija, nedovoljno domaće radne snage, premalo suradnje i sinergije itd… No, jedan od glavnih problema je što nemamo kvalitetan dijalog i komunikaciju između privatnog i javnog sektora. Pitanje je: hoćemo li i dalje godinama pričati o potencijalima i potrebi za promjenom ili ćemo se svi zajedno pokrenuti i mi biti ta promjena i upravo te potencijale pretvorili u kvalitetne resurse? No, da bi te potencijale pretvorili u resurse, moram se proaktivnije početi baviti tržišnim razvojem i rastom, mora biti dijaloga i zajedničke komunikacije i konsenzusa oko zajedničkih tema i izazova. Glavni fokus nam mora biti na konstruktivnom otvorenom dijalogu, na rješenjima te na sinergiji i suradnji. Na tom tragu je bio i koncept DayOne koji smo pripremali, a koji se nažalost morao odgoditi zbog pandemije koronavirusa.” ističe Goran Rihelj, glavni urednik i osnivač portala HrTurizam.hr te zaključuje kako hrvatski turizam ne samo da mora pratiti sve globalne trendove, nego ih i sam stvarati.

Popis 75 most Innovative Organisations in Tourism Policy 2021 je napravljen u partnerstvu sa Svjetskom turističkom organizacijom Ujedinjenih naroda (UNWTO ) i Mastercardom, a objavljen je povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma.