12 C
Vinkovci
Petak, 19 travnja, 2024.
NaslovnaAktualnoPredstavljena Strategija razvoja turizma Virovitičko-podravske županije

Predstavljena Strategija razvoja turizma Virovitičko-podravske županije

- Oglas -

Strategija razvoja turizma Virovitičko-podravske županije do 2030., koju je za županijsku turističku zajednicu izradio tim stručnjaka iz Instituta za turizam, ovo područje opisuje kao prostor iznimno bogat raznolikim mogućnostima doživljaja niza “mikro” atrakcija. Skladna priroda, Drava i Papuk kao dva UNESCO-va područja, nasljeđe plemićkog života, dvorci i kurije, industrijska povijest i poljoprivreda, ali i toplina i gostoljubivost ljudi, resursna su osnova za razvoj ove jedinstvene destinacije.

Ekoturizam, cikloturizam, planinarenje i trekking, lov i ribolov, turizam baštine, vjerski turizam, manifestacije i događanja primarni su turistički proizvodi, dok su sekundarni gradski, eno-gastro, seoski i poslovni turizam, koji uključuje i team building programe, sportske pripreme i natjecanja. S obzirom na položaj atrakcija i vrstu turističkih proizvoda prostor je u Strategiji podijeljen u četiri turističke cjeline koje se savršeno nadopunjuju i isprepleću.

Područje uz Dravu s mističnom Križnicom savršen je izbor za ekološki osviještene turiste koji uživaju u rekreaciji i aktivnom odmoru, baš kao i područje Papuka i Krndije s jedinstvenim zelenim krajobrazima, poput Park šume Jankovac, geološkog spomenika Rupnice, mirnog, zelenog Voćina s modernim Geo-info centrom i crkvom koja privlači hodočasnike. U središnjem nizinskom prostoru županije su smješteni gradovi i mjesta s atraktivnom plemićkom pričom, kulturom života i rada idealnom za razvoj kulturnog turizma i rekreacije, dok prostor Bilogore i Podravine uz kulturne specifičnosti može ponuditi vrhunsku eno-gastro priču, aktivan odmor, opuštanje i ladanje.

HTZ/L.D.

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -