22 C
Vinkovci
Nedjelja, 19 svibnja, 2024.
NaslovnaAktualnoBrnjac: Želja za putovanjima je i dalje velika

Brnjac: Želja za putovanjima je i dalje velika

- Oglas -

ZAGREB, Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac održala je redovan sastanak s direktorima predstavništava Hrvatske turističke zajednice na kojem se razgovaralo o aktualnoj situaciji, stanju rezervacija, marketinškim te svim ostalim aktivnostima. Direktori predstavništava podijelili su informacije o trenutačnom stanju na tržištima s kojih dolazi glavnina gostiju, kako bi se marketinške i komunikacijske aktivnosti prilagodile aktualnoj situaciji.

Do 24. veljače dinamika rezervacija i najave za glavni dio turističke godine su bile na razini rekordne 2019., a u nekim segmentima i 10-tak posto bolje. Aktualna geopolitička situacija vezana uz Ukrajinu, rast cijena energenata i inflacija donekle su se odrazile na turističku potražnju, no dobra je vijest da booking nije stao.

„Pred nama je zahtjevno razdoblje, međutim ljudi i dalje imaju veliku želju za putovanjima, a prednost Hrvatske je to što je za naša glavna emitivna tržišta autodestinacija i može ponuditi  prekrasnu prirodu, mir, zelenilo i održivost u svim segmentima, što turisti i traže. U pripremi su posebne promotivne aktivnosti kojima želimo istaknuti naš strateški cilj pozicioniranja Hrvatske kao održive destinacije u svim segmentima“, istaknula je Brnjac.

Ministrica je također naglasila da će se ovakvi sastanci nastaviti održavati redovito kako bi se pratila situacija na svim tržištima te osigurala promptna reakcija.

AUTOR: Ivan Matić

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -