22 C
Vinkovci
Nedjelja, 19 svibnja, 2024.
NaslovnaAktualnoHTZ objavila poziv za dodjelu potpora namijenjenih razvoju programa destinacijskih menadžment kompanija

HTZ objavila poziv za dodjelu potpora namijenjenih razvoju programa destinacijskih menadžment kompanija

- Oglas -

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti namijenjenih razvoju programa destinacijskih menadžment kompanija. Riječ je o pozivu koji je raspisan na temelju Programa dodjele potpora male vrijednosti (de minimis potpora) za razvoj turističkog sektora u 2022. te putem kojeg će se dodjeljivati novčana sredstva namijenjena programima razvoja i uvođenja složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa. 

„Putem ovog Javnog poziva ciljano potičemo aktivaciju neiskorištenih turističkih resursa, ali i kreiranje novih motiva dolazaka turista kroz razvoj turističke ponude i inovativnih proizvoda. Upravo je to jedan od načina na koji možemo pozitivno utjecati na produljenje sezone, odnosno povećanje turističkog prometa u razdobljima pred i posezone te na kontinentu“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, pozvavši sve zainteresirane subjekte da prijave svoje projekte. 

Dodatni ciljevi ovog Javnog poziva uključuju stvaranje prepoznatljivog imidža Hrvatske kao destinacije turizma posebnih interesa, ali i tržišnoj valorizaciji složenih turističkih proizvoda koji mogu biti motiv dolaska turista u pojedinu destinaciju. Također, svim korisnicima potpore bit će osigurana tehnička i savjetodavna podrška u pitanjima pripreme i provedbe poslovnog plana i modela DMK, kao i u vidu podrške u pitanjima razvoja novih složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa.

Prijave na Javni poziv, koji je objavljen na mrežnim stranicama Hrvatske turističke zajednice, zaprimaju se do 31. ožujka 2022. godine u elektronskom obliku putem ove poveznice te u pisanom obliku na adresi Hrvatske turističke zajednice.  

HTZ/D.M.
 

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -