asd
25 C
Vinkovci
Subota, 20 srpnja, 2024.
NaslovnaAktualnoŠokački stan otvorio svoja vrata posjetiteljima nudeći im mogućnost odmora u prirodi...

Šokački stan otvorio svoja vrata posjetiteljima nudeći im mogućnost odmora u prirodi i uživanju u gastronomskim specijalitetima

- Oglas -

Šokački stan na Sopotu danas je otvorio vrata za sve koji žele uživati u prirodnoj ljepoti i miru slavonskih polja.

“Pokretanjem Gourmet centra osigurali smo preduvjete za razvoj turizma i dodatnu promociju naše bogate gastronomske baštine, a otvaranjem restorana dobili smo jedinstveno mjesto za odmor i opuštanje u prekrasnom ambijentu, gdje ćemo moći kušati najfinija jela slavonske kuhinje. Pozivamo sve naše sugrađane, mještane susjednih mjesta i goste iz udaljenijih krajeva da posjete Šokački stan i dožive Vinkovce na najljepši mogući način”, pozivaju iz Grada Vinkovaca.

Foto: Grad Vinkovci

Restoran je otvoren svakodnevno od 15 do 23 sata te posjetitelji mogu uživati u gastronomskim specijalitetima, dok je za najmlađe na raspolaganju dječje igralište s nizom sadržaja primjernih najmlađima.

Obnova objekta Šokačkog stana koji je mnogim Vinkovčanima poznatiji kao PIK-ov stan, trajala je dvije godine i provedena je u sklopu projekta prekogranične suradnje u kojem su, osim Vinkovaca, sudjelovali Turistička organizacija vojvođanske općine Irig, Agencija za razvoj i investicije Vinkovaca VIA d.o.o. te Unverzitet Educons iz Novog Sada. Cilj je projekta razviti inovativne i integrirane turističke proizvode i promicati regionalni gurmanski turizam kao alternativni i inovativni oblik turizma kroz razvoj zajedničke gastronomske ponude, rast kapaciteta sudionika i povećanje atraktivosti prekogranične regije.

Foto: Grad Vinkovci

Radovima je obuhvaćena rekonstrukcija oko 600 kvadrata glavne zgrade Šokačkog stana, od krova, trijema i fasade preko blagovaonice, kuhinje i ureda, do uređenja dvorišta s novom ogradom. U planu su i mnogi dodatni sadržaji koji će naknadno konkurirati za EU potpore.

A. Kunst

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -