test
25 C
Vinkovci
Četvrtak, 20 lipnja, 2024.
NaslovnaAktualnoZapočele 24. Vukovarske adventske svečanosti, prvu svijeću upalio gradonačelnik Ivan Penava

Započele 24. Vukovarske adventske svečanosti, prvu svijeću upalio gradonačelnik Ivan Penava

- Oglas -

VUKOVAR, Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava upalio je večeras prvu svijeću na vukovarskom adventskom vijencu koja se tradicionalno pali u Dvorcu Eltz u sklopu Vukovarskih adventskih svečanosti koje su večeras započele po 24. puta, a ove godine pod geslom “Vukovar – 30 godina u zagrljaju obitelji”.

“Već dvadeset i četvrtu godinu za redom Gradski muzej Vukovar u suradnji s Hrvatskim domom Vukovar i Franjevačkim samostanom Vukovar, uz stalnu potporu Grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije, Ministarstva kulture RH i Turističke zajednice grada Vukovara, organizira Vukovarske adventske svečanosti koje nas priredbama u duhu tradicijske kulture kroz četiri tjedna adventa uvode u Božić, blagdan svjetla, mira i ljubavi. Na tragu činjenice da je papa Franjo proglasio ovu godinu Sv. Josipa – zaštitnika obitelji, a kojeg je 10. lipnja 1687. godine Hrvatski sabor jednoglasnom odlukom proglasio zaštitnikom hrvatske domovine, želimo naglasiti trideset godišnji period od početka Domovinskog rata u kojem je grad Vukovar zaštitnik naše vukovarske obitelji, a istovremeno i u zagrljaju i zaštiti naše domovine Hrvatske.”, kazala je ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ružica Marić.

U prigodnom programu nastupili su učenici Osnovne škole Dragutina Tadijanovića te HKGD “Dunav”, a potom je prvu svijeću na adventskom vijencu upalio gradonačelnik Ivan Penava dok je molitvu predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru fra Josip Poleto.

Otvorena je i izložba poznatog hrvatskog i svjetskog fotografa Stephana Lupina “Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti” koju će posjetitelji imati prigodu pogledati tijekom naredna dva mjeseca.

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -