asd
28 C
Vinkovci
Petak, 19 srpnja, 2024.
NaslovnaAktualnoNajavljen treći vinkovački Festival šunke, vina, rakije i kulena

Najavljen treći vinkovački Festival šunke, vina, rakije i kulena

- Oglas -

VINKOVCI, Treći Festival šunke, vina, rakije i kulena, koji je prije dvije godine, u suradnji s Gradom Vinkovcima i Turističkom zajednicom grada Vinkovaca, pokrenula udruga Vinkovački šokački rodovi održat će se ove godine 29. studenoga, najavljeno je na konferenciji za novinare organizatora.

Po riječima predsjednika Vinkovačkih šokačkih rodova Zvonimira Liščića, odaziv proizvođača za ovogodišnji festival je više nego dobar. “Ocjenjivanje će biti sljedeći tjedan, u petak i subotu, pa pozivam sve da dođu i uvjere se kako uzorke ocjenjuju ljudi iz struke, oni kojima je to posao”, kazao je Liščić.

Poziv građanima da se odazovu ovoj manifestaciji uputio je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić. “Kroz šunku, vino, rakiju i kulen na najbolji način ćemo predstaviti Slavoniju i Vinkovce”, poručio je gradonačelnik Bosančić.

Direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca Martina Matković kazala je kako će građani imati prigodu degustirati proizvode u subotu 30. listopada u pješačkoj zoni od 10 do 12 sati, a sve će zabavljati TS Đeram. “Pozivamo sve da dođu, degustiraju i uvjere se da je ovo festival koji treba posjetiti i razvijati, jer svi znamo da je gastronomija jedan od ključnih turističkih aduta svake destinacije, pa tako i Vinkovaca”, kazala je Martina Matković.

Na prošlogodišnji festival koji je održan u specifičnim, epidemiološkim uvjetima, pristiglo je ukupno 226 uzoraka među kojima je bilo 7 šunki, 45 kulenova, 42 rakije i 132 uzorka vina. Najboljom šunkom proglašena je šunka Ivana Jelovića iz Županje, a najboljim vinom Traminac, Ledena Berba 2016. iz Iloka. Zlatnu diplomu za rakiju šljivovicu dobio je Darko Juzbašić iz Bošnjaka, a najbolji kulen proizvela je Josipa Spajić iz Otoka.

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -