25 C
Vinkovci
Nedjelja, 19 svibnja, 2024.
NaslovnaAktualnoIstra na popisu top destinacija za 2022. po izboru Ultratravel magazina

Istra na popisu top destinacija za 2022. po izboru Ultratravel magazina

- Oglas -

Specijalizirani američki magazin za putovanja Ultratravel u novom zimskom izdanju predstavlja Istru kao jednu od TOP destinacija koje bi neizostavno trebalo posjetiti u 2022.

Istra je tako našla svoje mjesto među brojnim renomiranim svjetskim destinacijama. U članku u kojem su uvršteni i Cape Town, Kyūshū i Valencija, područje Pristaništa u Donjem Manhattanu (NYC), zatim Hong Kong, Oslo i Nashville, autorica Lauren Ho ističe da su to najpoželjnija nova odredišta koja bi se trebala naći na radaru čitatelja u 2022., objavljuje Hrvatska turistička zajednica na svojoj web stranici.

Autorica navodi kako je Hrvatska često prepoznata po gradovima kao što su Dubrovnik ili Split, dok Istra, poluotok srcolikog oblika, plijeni naslove zahvaljujući svom bukoličkom i valovitom pejsažu, razasutim gradićima na brežuljcima, romantičnim biciklističkim doživljajima i kulinarskim užicima, od tartufa i ekstra djevičanskog maslinovog ulja do vina. Posebno ističe projekt ICARUS, ponudu namijenjenu biciklistima koja omogućava prometovanje vlakom u kojeg putnici mogu unijeti svoje bicikle i tako istražiti veći dio poluotoka. Kao atrakcija spominje se i pulski Zerostrasse s novim liftom koji iz podzemlja vodi do samog srca Kaštela odakle se posjetiteljima Pula pruža kao na dlanu. Između ostalog, Rovinj se izdvaja kao gourmet meka s još jednom, novoosvojenom Michelinovom zvjezdicom koju je uz Monte zaslužio i restoran Agli Amici. Pazin je pak predstavljen na efektnoj duplerici u magičnoj atmosferi izlaska sunca s pogledom na znameniti kaštel.

Sve je to povezano u procesu repozicioniranja i restrukturiranja Istre i umrežavanju marketinških aktivnosti s prestižnim svjetskim medijskim kućama, kao što su Luxury Travel Magazin, Forbes, The New York Times, a od nedavno i novim partnerstvom s vodećom asocijacijom u segmentu luksuznih putovanja Virtuosom. “Raduje nas svaka nova pozitivna objava koja promovira našu destinaciju i potiče putnike na dolazak ovamo kako bi doživjeli jedno nezaboravno iskustvo kao što je to objavio priznati Ultratravel magazin“, rekao je direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

Ultratravel magazin namijenjen je imućnijim svjetskim potrošačima, jedinstvenoj i odabranoj publici vrsnih, aktivnih i luksuznih putnika. Distribuira se kvartalno putem najveće svjetske grupacije neovisnih luksuznih hotelskih marki, Global Hotel Alliance (GHA), na adrese 1,2 milijuna odabranih članova svjetske loyalty platforme DISCOVERY – GHA. Karakteriziraju ga visoko kvalitetne fotografije i sadržaj, a globalna se distribucija magazina vrši putem sljedećih tržišta: UK – 20%, SAD – 20%, Azija – 20%, Europa – 15%, Bliski Istok – 15%, Australazija – 10%, navodi HTZ.

Gordana Ilić Ostojić

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -