25 C
Vinkovci
Nedjelja, 19 svibnja, 2024.
NaslovnaAktualnoZa udruge u turizmu osigurano 2,5 milijuna kuna

Za udruge u turizmu osigurano 2,5 milijuna kuna

- Oglas -

ZAGREB, Ministarstvo turizma i sporta objavilo je javni natječaj namijenjen udrugama za sufinanciranje projekata u turizmu za koji je osigurano 2,5 milijuna kuna. Cilj natječaja je osiguravanje dostatnog, kvalificiranog i kompetentnog kadra u svrhu razvoja održivog i pristupačnog turizma, a raspoređen je u dva programska područja. Prvo se odnosi na projekte poticanja razvoja karijere u turizmu za koje je osigurano 1,5 milijuna kuna, a drugo na projekte razvijanja svijesti o pristupačnom turizmu za koje je namijenjeno milijun kuna.

„Strukovne udruge u turizmu važan su nam partner u razvoju ljudskih potencijala te jačanju svijesti o važnosti razvoja održivog i pristupačnog turizma. Naša orijentiranost prema održivom turizmu ogleda se i u dodatnom financiranju razvoja vještina i usvajanja novih znanja koje će predstavljati budućnost struke. Posebna pozornost bit će usmjerena na projekte koji će imati komponentu zapošljavanja mladih osoba ili osoba s invaliditetom kako bismo konkretno doprinijeli odgovornom i uključivom razvoju turizma“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Projekte mogu prijaviti strukovne udruge i udruge čije je djelovanje vezano uz izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom. Iznos zatraženih sredstava može biti od 40.000 do 200.000 kuna po projektu, a prijavitelj može tražiti najviše do 70 posto vrijednosti projekta. Prijavitelj na Javni natječaj može prijaviti samo jedan projekt te je provođenje projekta u partnerstvu poželjno, ali nije obavezno. Partneri unutar ovog javnog natječaja mogu biti udruge čije područje djelovanja je tematski vezano za projekt odnosno ciljeve Javnog natječaja.

Prednost u sufinanciranju imat će prijavitelji koji za pripremu i provedbu projekta zapošljavaju najmanje jednu mladu nezaposlenu osobu odgovarajuće struke i/ili volonterskog iskustva u određenom području (do 30 godina), najmanje jednu nezaposlenu osobu s invaliditetom odgovarajuće struke i/ili volonterskog iskustva u određenom području, koji imaju jednog ili više partnera u provedbi projekta, koji imaju pridružene partnere te oni koji osiguraju više vlastitih i/ili drugih izvora sredstava za provedbu projektnih aktivnosti od minimuma od trideset posto vrijednosti projekta.

Od 2016. do 2021. godine putem ovog natječaja sufinancirano je ukupno 95 projekata jačanja strukovnih udruga u ukupnom iznosu od 12.500.000,00 kn. Javni poziv otvoren je do 6. lipnja 2022. godine.

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -