27 C
Vinkovci
Nedjelja, 19 svibnja, 2024.
NaslovnaAktualnoKreće izgradnja poučnih staza Sopot i Trbušanci koja će polučiti novim edukativno-turističkim...

Kreće izgradnja poučnih staza Sopot i Trbušanci koja će polučiti novim edukativno-turističkim sadržajem nadomak Vinkovaca

- Oglas -

VINKOVCI, Gradonačelnik Ivan Bosančić i predstavnik tvrtke EnergoGradnja d.o.o. Marko Ivanšić potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na izgradnji poučnih staza Sopot i Trbušanci, sveukupno vrijedan gotovo 1,5 milijuna kuna, u stopostotnom iznosu financirani su EU sredstvima.

Kako su izvijestili iz gradske uprave, ovi projekti pridonose realizaciji ciljeva i prioriteta Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godine, odnosno poboljšanju otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava kroz uspostavu i uređenje poučne staze s pratećim sadržajima.

„Poučna staza Sopot nastavak je našeg projekta „Park šuma Kanovci“ i tako ćemo zaokružiti jednu cjelinu na Sopotu, gdje će naši sugrađani moći provesti cijeli dan u prirodi, šetati poučnim stazama, popeti se na vidikovac i odmoriti, ali i rekreativno vježbati te možda nakon toga otići na PIK-ov stan. Kada govorimo o Poučnoj stazi Trbušanci, važno je naglasiti kako ćemo na ovaj način povezati vinkovački dio Trbušanaca s privlačkim dijelom, budući da je i Općini Privlaka prošao projekt poučne staze na kojem smo također u agenciji radili. Rok za završetak radova je pet mjeseci nakon uvođenja u posao, za obje poučne staze“, kazala je Danijela Slipčević, direktorica Agencije za razvoj i
investicije Grada Vinkovaca VIA.

Po njezinim riječima, duž staze će biti postavljene informativno-edukativne table odnosno poučni paneli koji će poučavati o biljnim i životinjskim vrstama ovog podneblja, kao i brojni drugi sadržaji, a sve kako bi učenicima, posjetiteljima i turistima približili životinjski i biljni svijet našega kraja te kako bi stvorili što kvalitetnije uvjete za aktivan boravak u šumi.

„I dalje nastavljamo s projektima koji će doprinijeti da u konačnici imamo jednu turističku infrastrukturu, ali i isto tako i prostor u kojemu će naši sugrađani provoditi vrijeme. Kroz ovakve projekte našeg Odjela za gospodarstvo i VIA-e, ne samo da doprinosimo turističkoj infrastrukturi, nego u cijelosti i gospodarstvu na našem području. Očekujemo da ćemo vrlo brzo odraditi posao te turističku infrastrukturu staviti na raspolaganje našim sugrađanima“, istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik Bosančić.

Alen Kunst

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -