22 C
Vinkovci
Nedjelja, 19 svibnja, 2024.
NaslovnaAktualnoOtvorene prijave za kuharsko i slastičarsko Državno prvenstvo

Otvorene prijave za kuharsko i slastičarsko Državno prvenstvo

- Oglas -

Najznačajnija manifestacija kulinarske struke u Hrvatskoj “Dani hrvatskog kulinarstva” održat će se od 4.-8. travnja 2022. u Hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama.

Hrvatski kuharski savez organizira 14. izdanje Dana hrvatskog kulinarstva, najznačajnije manifestacije kulinarske struke u Hrvatskoj, koje će i ovoga puta okupiti kuhare i slastičare s područja RH, ali i šire, najavili su iz Hrvatskog kuharskog saveza.

Cilj manifestacije je popularizacija kuharske i slastičarske struke, poticanje izvrsnosti i napredka kuhara i slastičara, doprinos stvaranju kvalitetne stručne radne snage, poticanje interesa za deficitarna zanimanja, podizanje kvalitete ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, svekolika afirmacija kuharske i slastičarske struke, promocija kulinarskih majstora te hrvatskih namirnica i jela hrvatske kulinarske baštine.

Središnji sadržaji manifestacije su:

Bocuse d’Or – Croatia 2022 – prijave do 20. ožujka, predviđeni datum natjecanja: 07.travanj
12. natjecanje učenika Kamelija kup – prijave do 25. ožujka, predviđeni datum natjecanja: 04.-05. travanj
9. Državno prvenstvo slastičara – prijave do 25. ožujka, predviđeni datum natjecanja: 04.-05. travanj
14. Državno prvenstvo kuhara – prijave do 25. ožujka, predviđeni datum natjecanja: 05.-07. travanj

Manifestacija je namjenjena prvenstveno kuharima i slastičarima željnim prikazati svoja znanja i dodatno se educirati putem radionica kao i proširenju poznanstva s kuharima i slastičarima iz ostatka Hrvatske. Natjecateljski dio popratiti će brojne radionice i predavanja namijenjena stručnom usavršavanju kuhara i slastičara i šire javnosti. Kao i proteklih godina, na natjecanjima očekujemo više od stotinu sudionika, brojne polaznike radionica te više stotina posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske.

Kuharske kategorije:

Finger food i svečani menu, Toplo glavno jelo,  Mistery box,  Bolnički meni, Jednostavni topli obrok/gablec,  Menu: Hrvatska kulinarska baština, Kulinarska artistika, Carving uživo, Skulptura, Restoransko jelo, Makrobiotički menu, Hladni eksponat, Street foodSlastičarske kategorije:
Sllatki pladanj, Desert – topli i hladni, Torta, Skulptura, Restoranski desert, 

Za najbolje natjecatelje osigurane su i novčane nagrade, a prva tri mjesta za Državnog prvaka u kuharstvu i slastičarstvu (sudjelovanje u prve tri spomenute kategorije), Visoka škola Aspira nagrađuje sa: 

3 stipendije za prva tri mjesta na Državnom prvenstvu u kuharstvu (nagrade nisu prenosive na drugu osobu, te se moraju iskoristi u akademskoj godini 2022/ 2023)Prvo mjesto u iznosu od  60.000kn
Drugo mjesto u iznosu  30.000kn
Treće mjesto u iznosu  15.000kn

3 stipendije za prva tri mjesta  na Državnom prvenstvu u slastičarstvu (nagrade nisu prenosive na drugu osobu, te se moraju iskoristi u akademskoj godini 2022/ 2023)Prvo mjesto u iznosu od  60.000kn
Drugo mjesto u iznosu  30.000kn
Treće mjesto u iznosu  15.000kn

L.D.

Više o svemu:

https://kuhar.us3.list-manage.com/track/click?u=5c6f800b7b511629b075cbda6&id=0c0ccf9f6e&e=78eb733eaa

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -