25 C
Vinkovci
Nedjelja, 19 svibnja, 2024.
NaslovnaAktualnoU Parku prirode Papuk 2021. zaključili s rekordnim porastom od 40 posto...

U Parku prirode Papuk 2021. zaključili s rekordnim porastom od 40 posto posjetitelja

- Oglas -

Godina koja je na globalnoj razini bila u znaku pandemije, u Parku prirode Papuk ostat će zapamćena kao najuspješnija. Kako je od ranije poznato, samo u siječnju 2021. godine Park šumu Jankovac posjetilo je 4452 posjetitelja, a trend porasta broja posjetitelja nastavio se kroz čitavu godinu.

U 2021. godini Park prirode Papuk posjetilo je 64 290 posjetitelja, što je porast od 40% u odnosu na 2020. godinu. Ako ćemo broj posjetitelja uspoređivati s rekordnom 2019. godinom, zabilježen je porast od 18 %, navodi se na mrežnoj stranici Parka prirode Papuk.

Ovim uspješnim rezultatima dodat ćemo i otvorenje Geo info centa u Voćinu kojim je obilježen kraj veličanstvenog projekta Geo priče UNESCO geoparka.

Obodreni reakcijama na novootvoreni centar, u Parku prirode Papuk nestrpljivo iščekuju godinu ispred nas.

„Godina iza nas obilježena je završetkom našeg najvećeg projekta Geo priče UNESCO geoparka na kojeg smo izuzetno ponosni. Tijek projekta konstantno je praćen i porastom broja posjetitelja pa puni optimizma otvaramo i 2022. godinu koja će sadržajem biti najbogatija do sada. Park prirode Papuk već neko vrijeme uživa status najposjećenije slavonske destinacije pa osjećamo odgovornost da to i ove godine opravdamo. Dva moderna posjetiteljska centra, adrenalinski park, kamp odmorište, kilometri pješačkih i biciklističkih staza obećavaju nezaboravno iskustvo Papuka za cijelu obitelj. Ovim putem najavljujem i nove projekte s kojima počinjemo već ovog proljeća.“, izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode Papuk i načelnik Općine Čačinci.

Park prirode Papuk je od turističkog potencijala prerastao u nezaobilaznu kontinentalnu destinaciju, a sve ostvareno u 2021. godini najljepša je najava za još uspješniju 2022. godinu.

2021. godina – najuspješnija godina Parka prirode Papuk – Park prirode Papuk (pp-papuk.hr)

Lorena Draženović

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -