25 C
Vinkovci
Nedjelja, 19 svibnja, 2024.
NaslovnaAktualnoVukovar u turističkim noćenjima na 80 posto rekordne predpandemijske 2019. godine

Vukovar u turističkim noćenjima na 80 posto rekordne predpandemijske 2019. godine

- Oglas -

Vukovar je u 2022. ušao s odličnim turističkim rezultatima. Prošle ga je godine posjetilo više od 11,5 tisuća gostiju, a ostvareno je 27,5 tisuća noćenja, priopćili su iz gradske turističke zajednice dodajući kako porast od 87 posto u dolascima i gotovo 104 posto u noćenjima bez školskih ekskurzija u odnosu na 2020. potvrđuje da su Vukovar i hrvatski kontinent postali tražena turistička destinacija, osobito među domaćim gostima kojih je u ukupnoj strukturi gotovo 80 posto.

U usporedbi s rekordnom predpandemijskom 2019., prošle je godine dosegnuto 70 posto dolazaka i 80 posto noćenja i to bez školskih ekskurzija kojih zbog pandemijske krize praktički nije ni bilo.

Prošle je godine za oko 35 posto porastao i broj posjetitelja memorijalnih mjesta, čak više od 85 tisuća privukao je Vukovarski vodotoranj u samo godinu dana od otvorenja krajem 2020., a 40 tisuća ostala memorijalna mjesta objedinjena u Vukovarski nokturno.

U 2021. otvoreno je i šest novih smještajnih objekata, pa ih je danas u Vukovaru ukupno 52 s više od 1.040 kreveta.

Veliki planovi za ovu godinu

„Prošle godine posjetile su nas ponovno i novinarske i TV ekipe, kontinuirano provodimo turističko označavanje, organizirali smo i atraktivan nagradni natječaj na društvenim mrežama za najbolju fotografiju, a kako bismo bili u korak s trendovima sudjelovali smo u nizu edukacija i seminara. U godini koja je pred nama nastavljamo s projektom upravljanja kvalitetom u destinaciji kojim ćemo umrežiti turističke dionike i poticati ih na izvrsnost, a očekuje nas i nastavak realizacije velikog projekta – izgradnja Arheološkog parka Vučedol. Tako će naš grad, uz Vukovarski vodotoranj i Muzej vučedolske kulture u skoroj budućnosti dobiti još jednu veliku turističku atrakciju“, poručuje direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić.

Fotografije: Turistička zajednica grada Vukovara

Alen Kunst

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -