9 C
Vinkovci
Petak, 19 travnja, 2024.
NaslovnaAktualnoU sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata vinkovačka VIA građanima predstavila novoobnovljeni...

U sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata vinkovačka VIA građanima predstavila novoobnovljeni Šokački stan

- Oglas -

VINKOVCI, Obilježavanju Dana otvorenih vrata EU projekata koji se održavaju u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije, priključila se i Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA koja je danas otvorila vrata novoobnovljenog Šokačkog stana na Sopotu.

„Ovo je projekt koji je sufinanciran iz prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014.-2020. ukupne vrijednosti 1,4 milijuna eura. Nositelj projekta je Sveučilište Educons iz Novog Sada dok su partneri na projektu Grad Vinkovci, Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA i Turistička organizacija općine Irig”, kazala je direktorica VIA-e Danijela Slipčević.

Po riječima gradonačelnika Ivana Bosančića, Vinkovci su mogli za Dane otvorenih vrata EU projekata odabrati i neki drugi projekt, međutim odlučili su se prikazati baš projekt Pannonia Gourmet “jer je kroz nekadašnji PIK-ov, danas Šokački stan, prošlo puno ljudi i svi koji sada dođu vidjet će veliku razliku, razliku koju može učiniti doticaj s EU fondovima”.

„Teško bi ikada iz našega proračuna krenuli u obnovu i ovako temeljitu rekonstrukciju ovoga prostora i učinili ga dostupnim, ne samo našim učenicima, nego vrlo skoro i našim sugrađanima koji će moći doći ovdje pojesti neko tradicionalno jelo, družiti se, uživati u ovom ambijentu. A evo i ovo danas je prilika da dođu i vide kako se ovaj prostor promijenio i kako je dobio jednu novu dušu”, kazao je Bosančić.

Po riječima direktorice Turističkog ureda TZ grada Vinkovaca Martine Matković, turisti u Vinkovce dolaze kako bi se odmorili i uživali u gastronomskoj i inoj ponudi te će Šokački stan u tom smislu zasigurno upotpuniti turističku ponudu grada Vinkovaca ponajprije sa svojom gastro pričom.

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -