12 C
Vinkovci
Petak, 19 travnja, 2024.
NaslovnaAktualnoVikend u Vinkovcima u znaku šarenog i rasplesanog 6. Hang Loose Rockabilly...

Vikend u Vinkovcima u znaku šarenog i rasplesanog 6. Hang Loose Rockabilly Festivala

- Oglas -

Ovog se vikenda, 24. i 25. lipnja u Vinkovcima u organizaciji udruge RetroPerspektiva i Rockabilly bara Hang Loose održava šesti po redu, šareni i rasplesani Hang Loose Rockabilly Festival.

Mjesto je to okupljanja svih generacija zaljubljenika u plesne ritmove 50-ih i 60-ih, fotografiranja, pin-up stila odijevanja i starih automobila. Kao jedini festival ove vrste na istoku Hrvatske, HLRF se već od svog prve izvedbe 2017. godine dokazao kao mjesto za dobru zabavu, ples i uživanje u modno-vizualnom vremeplovu, navode organizatori dodajući kako ovogodišnji festival slijedi već utabani put svojih pet prethodnika, a nakon dvije godine održavanja pod epidemiološkim ograničenjima, vraća se u punom sjaju na veliki prostor Teninog salaša, tik do sjevernog ulaza u Vinkovce.

Dnevni dio programa sastoji se od sajma rukotvorina i buvljaka, dječjih radionica, šminke i frizure, tetoviranja, izložbe oldtimera, pin-up fotografiranja, a u večernjem su programu koncerti pet rockabilly bendova iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske (Joe and his Rhythm Boys i Black Frogs u petak, te Marcello and The Flaming Boppers, The Jumpin’ Jigawatts i King Cat Rhythm u subotu), burlesque show i plesne točke osječkog studija Shine.

Program počinje u petak u 17, dok je u subotu start već od 15 sati.

U sklopu Festivala održat će se i dva fotografska natjecanja – Miss Pin-up Photo i natječaj za posjetitelje, a propozicije tih natjecanja, kao i cjelokupan program može se naći na FB i web stranici organizatora.

https://www.facebook.com/Hang-Loose-Rockabilly-Festival-149209045613839

6 Hang Loose Rockabilly Festival, Vinkovci, Croatia

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -