asd
28 C
Vinkovci
Petak, 19 srpnja, 2024.
NaslovnaAktualnoUnatoč lošem vremenu, 1. Mamoothfest opravdao očekivanja

Unatoč lošem vremenu, 1. Mamoothfest opravdao očekivanja

- Oglas -

MOHOVO, Ni loše vrijeme nije uspjelo pokvariti 1. Mammothfest koji se ovoga vikenda održava u Mohovu, mjestu nedaleko Iloka s niti 200 stanovnika, ali s Udrugom “Dolina mamuta” koja ima pregršt ideja za turističku promidžbu Mohova kao novog turističkog odredišta u Hrvatskoj.

“Naša vizija svega što radimo je oživljavanje mjesta u kojem nam je želja izgraditi megapark ‘Doline mamuta’, sa svim replikama fosilnih životinja iz ledenog doba te pratećim objektima za održavanje radionica i edukacija”, kaže predsjednik Udruge “Dolina mamuta” Goran Popović.

Podsjeća kako je sve započelo u jesen 2012. godine, kada su prilikom kopanja septičke jame u voćnjaku jedne obiteljske kuće u Mohovu pronađeni prvi fosilni ostatci mamuta i vunastog nosoroga. Slično otkriće dogodilo se i 2016. godine, a u međuvremenu su provedena arheološka istraživanja, te su, osim vunastog mamuta i vunastog nosoroga, pronađeni i fosilni ostatci hijene, divljeg konja i bizona.

U sklopu 1. Mammothfesta u osnovnoj školi održane su radionice s djecom dok se u središtu mjesta gradi skulptura mamuta u prirodnoj veličini u suradnji s poznatim osječkim umjetnikom Nikolom Fallerom, a u večernjim satima na scenu stupaju tamburaši i zabava do kasno u noć.

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -