asd
25 C
Vinkovci
Subota, 20 srpnja, 2024.
NaslovnaAktualnoPark šuma Adica uskoro postaje Čarobna šuma

Park šuma Adica uskoro postaje Čarobna šuma

- Oglas -

VUKOVAR, Rijeka Dunav, Vukovarska ada, barokni turizam, muzeji, Vukovarski vodotoranj, ratni turizam… Ovo su samo neki od turističkih potencijala grada Vukovara koji iz godine u godinu bilježi sve bolje turističke rezultate. Sve to doprinijelo je i da Vukovar postane prepoznatljivo odredište ta tisuće turista koje u grad dolaze riječnim kruzerima kao i onim turističkim avanturistima koji se odlučuju putovati svijetom na biciklima.

Cijelom tom nizu turističkih sadržaja uskoro bi se trebala pridružiti i poznata Park šuma Adica koja se nalazi na svega par stotina metara od središta grada. „Pluća grada“ građanima omogućuju šetnju kroz šumu s nizom klupica za sjedenje i raznih sprava postavljenih uz stazu za trčanje. Tu su i sprave za fitness na otvorenome, dječja igrala, sojenice, kafić i restoran, pitka voda, parking… U blizini je i crkva sv. Petke na Dobroj vodi.

Uskoro će Adica dobiti i nove sadržaje koji će Vukovaru dati novi turistički sadržaj kakav do sada nije imao. Naime, potpisivanjem ugovora započela je provedba projekta pod nazivom „Čarobna šuma“ koja će Park šumi Adica dati jedan sasvim novi i uređeniji izgled s nizom novih sportsko – zabavnih sadržaja.

U okviru „Čarobne šume“ u sklopu Adice biti će izgrađena drvena šetnica uz rijeku Vuku koja će ići iznad vode i kroz močvarna područja kroz koja se do sada nije moglo hodati. Imati će i odvojke na dvije strane rijeke. Samim tim postati će dio šetnice s kojom će se moći kretati od središta grada pa sve kroz Adicu.

Drugi dio projekta je izgradnja sportsko – rekreacijskog parka u Adici koji će također donijeti niz novih sadržaja. Planirana je izgradnja visinskih i nizinskih poligona koji će biti interesantni brojnim građanima, a samim tim i svojevrstan mamac za turiste. Ipak, ono po čemu će Park šuma Adica biti prepoznatljiva biti će stijena za penjanje koja će biti visine 20 metara i imati će tri područja za tri različite penjačke discipline. Stijena će biti izgrađena po međunarodnim standardima tako da će se na njoj moći održavati i razna natjecanja. Iz gradske uprave tvrde kako takve stijene za penjanje nema nigdje u krugu od 300 metara od Vukovara. Drugi jedinstven sadržaj u Adici biti će dvostruki „zip line“ dužine 470 metara koji će prelaziti rijeku Vuku i također biti jedna od atrakcija Adice i Vukovara.

Projekt je vrijedan 30 milijuna kuna i prema najavama radovi na njegovoj provedbi započinju tijekom ovoga mjeseca. Planirano je da projekt bude završen 2023. godine.

Ivan Matić

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -