test
19 C
Vinkovci
Četvrtak, 20 lipnja, 2024.
NaslovnaAktualnoSlavonija najuspješnija ruralna destinacija turizma, a Rujana Bušić Srpak djelatnica godine

Slavonija najuspješnija ruralna destinacija turizma, a Rujana Bušić Srpak djelatnica godine

- Oglas -

Na tradicionalnom susretu turističkih djelatnika – Danima hrvatskog turizma (DHT) u Šibeniku dodijeljen je prvi dio ovogodišnjih nagrada najboljima u turizmu. Priznanje za Najuspješniju kontinentalnu destinaciju gradskog turizma dobio je Osijek, dok je Slavonija – svih pet slavonskih županija – proglašena najuspješnijom destinacijom ruralnog turizma.

U Slavoniju je, točnije u Vukovarsko-srijemsku županiju stiglo je još jedno priznanje. Bujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice te županije djelatnica je godine u sustavu turističkih zajednica.

„Nas pet intenzivno radimo na promociji cijele Slavonije paralelno radeći i na promociji destinacija u svojoj županiji. Jako mi je drago što je struka prepoznala i nagradila naš trud. Ovo je nagrada za sve nas“, rekla je Bušić Srpak.

Rujana Bušić Srpak je od 2020. i predsjednica Savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije. Bila je i koordinatorica jedinstvenog brendiranja svih riječnih pristaništa u Republici Hrvatskoj – na Dunavu, Dravi i Savi – i tim je projektom osnažila turistička prepoznatljivost srednjoeuropske i podunavske Hrvatske.  A promotivnom kampanjom TZ Vukovarsko-srijemske županije „Mijenjamo doživljaj slobode, sreće, umjetnosti i ljepote“ odaslala  je  jasnu poruka o destinaciji na istoku Hrvatske koja će svakoga gosta očarati ljepotom i ponudom. 

Na Danima hrvatskog turizma u kategoriji kontinentalne destinacije gradskog turizma u finale je ušao i Vukovar, dok je među jedinstvenim gastronomskim doživljajima godine bio i “Pjenušavi srijemski doručak”.

Drugi dio nagrada dodijelit će se danas, 7. listopada za najbolje u turizmu, a među njima je nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, nagrada za životno djelo te posebna priznanja za izniman doprinos promociji Republike Hrvatske i primjenu principa razvoja održivosti.

Foto: TZ Vukovarsko-srijemske županije
- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -