test
20 C
Vinkovci
Četvrtak, 20 lipnja, 2024.
NaslovnaAktualnoOdržana sjednica Savjeta za oporavak i razvoj turizma

Održana sjednica Savjeta za oporavak i razvoj turizma

- Oglas -

ZAGREB, Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac održala prvu ovogodišnju sjednicu “Savjeta za oporavak i razvoj turizma” na kojoj se raspravljalo o strateškom usmjerenju hrvatskog turizma za nadolazeće razdoblje te o pripremnim aktivnostima za turističku 2022. godinu.

„U razdoblju pred nama hrvatski turizam želimo transformirati u održiv, inovativan i otporan  sustav visoke dodane vrijednosti što će značajno doprinijeti uravnoteženom gospodarskom i društvenom razvoju zemlje, ali i kvaliteti života i rada naših građana“, rekla je Brnjac.

Dodala je kako su u novoj Strategiji razvoja održivog turizma do 2030. godine formirana četiri strateška cilja. Prvi cilj se odnosi na reformu sustava upravljanja, drugi na poduzetnike, treći na klimu i okoliš, a četvrti na ljude u turizmu. Podsjetila je kako će i ove turističke godine vrlo važan kriterij odabira destinacije za putovanja ostati sigurnost.

„Od veljače u svim državama članicama EU u primjeni je nova Preporuka o koordiniranom pristupu za olakšavanje sigurnog slobodnog kretanja prema kojoj se uz već poznate kriterije na ECDC karti prati i kriterij cijepljenosti ukupnog stanovništva po regijama država članica. Hrvatska je prošlog ljeta dugo bila u zelenom, što je pozitivno utjecalo na turistički promet te stoga i ove godine pozivam sve, od hotelijera, privatnih iznajmljivača, OPG-ova i ugostitelja te svih drugih turističkih djelatnika i svih dionika povezanih s turizmom, da jednako odgovorno djelujemo i u 2022. godini. Svi se moramo potruditi da Hrvatska na ECDC karti ne bude u tamnocrvenom, jer samo zajedno možemo ostvariti još jednu uspješnu turističku godinu“, rekla je Brnjac.

Savjet za oporavak i razvoj turizma okuplja sve relevantne dionike turističkog sektora, a novom Odlukom uređena mu je i uloga stalnog savjetodavnog tijela, koje nije ograničeno na pripremu jedne turističke godine i koje ima značajnu ulogu u oporavku i razvoju turizma.  Članovi Savjeta složili su se kako će i 2022. biti izazovna turistička godina te da se zajedničkim i koordiniranim pristupom, kakav je bio i prošle godine, ponovno mogu polučiti dobri turistički rezultati.

Ivan Matić

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -