27 C
Vinkovci
Nedjelja, 19 svibnja, 2024.
NaslovnaAktualnoPaleontologija je in: U Mohovu se predstojećeg vikenda održava 1. Mammothfest

Paleontologija je in: U Mohovu se predstojećeg vikenda održava 1. Mammothfest

- Oglas -

MOHOVO, Kada su 2012. godine u voćnjaku obiteljske kuće u Mohovu pronađeni prvi fosilni ostatci vunastog mamuta i nosoroga, malo ih je moglo slutiti kakao će taj pronalazak utrti put prema razvoju toga malog iločkog naselja kao odredišta turista i paleontologa.

Zanimljivo otkriće brzo se pročulo u privuklo brojne stručnjake. Nakon nekoliko godina, sasvim slučajno ponovo su pronađeni fosilni ostatci mamuta nedaleko od seoskog ribnjaka. Ubrzo počinju detaljnija istraživanja i pronalaze se ostatci nosoroga, hijene, divljeg konja, bizona.

“Naše malo mjesto postaje središte okupljanja, brojenih paleontologa, uz neizostavno praćenje medijskih kuća. Počinjemo sloviti za jedno od najvažnijih nalazišta u Hrvatskoj i paleontologiji. Ova zanimljiva otkrića učinila su naše malo selo poznatim. Sve ovo dalo nam je ideju i poticaj da svojim trudom i zalaganjem ”oživimo” naš mali kraj te organiziramo razne događaje i trudimo se na što bolji način promovirati naše mjesto”, navodi Goran Popović iz Udruge “Dolina mamuta” iz Mohova koja će nadolazeći vikend organizirati i prvi Mammothfest.

Cilj je te novoustrojene manifestacije promocija doline mamuta kao nove turističke destinacije na karti Hrvatske, te širenje zajedništva među Mohovljanima. Program će održat 8. (petak) i 9. (subota) listopada, a ponudit će za svakog ponešto, od dječjih i kapiraskih radionica do nagradnih igara, bajkopričaonice do neizostavnih tamburaša i kuhanog čobanca.

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -