9 C
Vinkovci
Petak, 19 travnja, 2024.
NaslovnaAktualnoSvjetlosna čarolija u Eltzu osvijetlila je 4. adventski vikend

Svjetlosna čarolija u Eltzu osvijetlila je 4. adventski vikend

- Oglas -

VUKOVAR, Vikend pun događanja, doživljaja, vizualnih svjetlosnih efekata, druženja, jednom riječju vikend pun čarolije je prošao i još se sliježu dojmovi prekrasnih slika, zvukova, mirisa i okusa.

Večeri vukovarskog Adventa ovog su vikenda bile u znaku Svjetlosne čarolije u Eltzu. Prigodno se svjetlom obojala impozantna zgrada galerije Oranžerija te plato ispred, dok je instalacija stabla okićenog s više od stotinu starih fenjera dodatno obasjala Advent u Vukovaru na jedan  poseban način. Jednostavno, a prelijepo za stvaranje novih uspomena i jedan zaista zanimljiv susret i spoj starog i novog doba! A da bi sve bilo u znaku svjetla, održala se i radionica izrade božićnih svijeća koja je privukla velik broj polaznika.

U Kutku Djeda Božićnjaka ponovno je bilo veselo i živahno: bajkopričalica Sandra uvela je djecu svijet bajki i snova, Udruga odgojitelja VSŽ Terina i Dječji vrtić Vukovar 1 izveli su predivnu predstavu Božić Pipi Duge Čarape. Posebno uzbuđenje vladalo je zbog odgovora na pisma Djedu Božićnjaku koji su stigli sa Sjevernog pola i čekala djecu da ih pokupe u Kutku Djeda Božićnjaka.

Naši iznimno talentirani učenici Glazbene škole Vukovar održali svoj božićni koncert, a nakon njih perivojem dvorca Eltz razlijegali su se zvuci tradicionalnih božićnih pjesama nacionalnih manjina Vukovara. Svoje božićne običaje s nama su podijelile Udruga Mađara, Rusina te Nijemaca i Austrijanaca. Glazba je čudo, zagrije srca i zbližava ljude. Glazbeni doživljaj ovaj vikend upotpunio je TS Ringišpil, TS Bećarski inat, bend O.K. Club te DJ Tom Spock i DJ Dee Kay, a posjetitelji su mogli obići i božićni sajam i odabrati poklon za drage osobe ili još poneki ukras koji će krasiti njihove domove ovog Božića. Sajam ostaje otvoren u večernjim satima sve do Badnjaka.

U crkvi sv. Filipa i Jakova održan je 20. jubilarni koncert božićnih pjesama Tiha noć u Vukovaru koji će se emitirati na Badnjak i u toj tihoj noći u domove svih ljudi dobre volje prenijeti mir i radost iz Vukovara. I kako to biva već 24 godine tijekom održavanja Vukovarskih adventskih svečanosti, posljednje adventske nedjelje upaljena je i 4. svijeća na adventskom vijencu. Upalili su je članovi dječjeg zbora Vukovarski golubići, koji već 20 godina svojim pjesmama šire ljubav i radost gdje god da jesu.

Ivan Matić

Foto: TZ grada Vukovara

- Oglas -
- Oglas -

POPULARNO

- Oglas -